Nerjas Nyår på några rader
Efter några mejl med Pepe innan vi åkte så fick vi en inbjudan att äta hos honom då han bestämt sig för att öppna restaurangen vid Pepe Mesa för Nyår. Vi nappade så klart, han är ju känd för sin mat i hela Nerja.
Dagen började annars med en promenad i välkända Playa och San Juan Capistrano sisodär 7-8 km så nu känns det i både hälsenor och höftböjar. Riktigt sköna backar blev det. Solen har bitit ganska ordentligt i våra ansikten.
Törstiga och lite småsugna tog vi en extra tur bort till Puentes restaurang för en tapas i solen. Vinden tilltog dock på eftermiddagen men vi tog ändå ett bord ute på terassen. Gick in till baren där volymen var öronbedövande... det är fullt med folk här inne (spanjorer som fryser så här års) Det berättas historier och ljugs om allt möjligt kan jag tänka mig. Tapas,n är bland den bästa i Nerja, stort utbud och rejäla portioner av både mat och dryck. Kommer nog att gå hit lite för ofta är jag rädd. Vinden mojnar dock och vi sitter kvar lite längre än tänkt, men vad gör det....Röda om kinderna vandrar vi tillbaka mot hostlet Bronce.
Förbereder oss för kvällen med lite avslappning på rummet, duschar och fixar oss. Promenerar sedan sakta bort mot PepeMesa som ligger 5 minuter från oss. Tittar in genom fönstren från gatan men ser inte så mycket folk. Går dock in i receptionen där några tjejer tar emot som säger att vi kan sitta baren eftersom det är reserverat ikväll. Vi påtalar att vi har en reservado och då skiner hon upp och smattrar lite spanska med innehållet att i ska gå in och prata med Pepe. Vi går in och Pepe hälsar oss (Eva-Karin) välkomna med kindpussar naturligtvis. Lokalen är uppdukad och dekorerad och vi har fått ett eget bord för två. När vi tar en fördrink så kommer Pepe helt plötsligt in med en stor tallrik med Jamon Serrano, mmmmm...vi intar vårt bord lite senare och blir serverade en avocado terrin med räkor som förrätt (Avocadon kommer från Pepes gård berättar han vid en av hans många checkar hur vi har det.). Hummersoppa blir rätt nummer två. Redan här känner jag en viss mättnadskänsla. Tar det sakta och lugnt ,smuttar på , mmm..... Varmrätten är ett helt lårben av lamm med bakad potatis. Nu förstår jag att det kommer att bli en sjukt mättande måltid som dessutom kommer att innehålla en efterrätt ..pust. Försöker verkligen att äta av desserten som är jättegod, men halvvägs ger jag upp. Pepe dyker upp igen och undrar om vi ska till balkongen vid tolvslaget. Vi svarar jakande och då fixar han en flaska cava och druvor samt två muggar i en påse att ta med. Glatt promenerar vi ned till balkongen, massor av folk med uppträdande och nedräkning vid tolvslaget. Hela balkongen och torget är proppfullt med firande människor från alla möjliga hörn av världen. Klockan slår tolv och skotten som spelar säckpipa varje år är som vanligt där. Fyrverkerierna drar snabbt igång och plötsligt är vi i 2014 ett år som kommer att innehålla en hel del förrändringar om vi fullföljer våra planer. Efter att Eva-Karin har hoppat till killarna som spelar (jag kan knappt röra mig efter all mat) drar vi oss upp mot Bronce klockan närmar sig två, dags att gå till sängs.
GOTT NYTT ÅR......för det kommer det att bli har vi bestämt.
(Kameran har bilder men ägarna har glömt sladden så tyvärr blir det bara text)